BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİN YANINDAYIZ,GÖZALTILAR SERBEST BIRAKILSIN. “

Daha önceden AKP'den milletvekili aday adayı olmuş Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasına yönelik ögrecilerin protestolarina karşı öğrencilere   polis ablukasını,universite kapılarına kelepçeyi reva gören anlayışı onun rektörden çok iktidarın hizmetkarı olduğunu göstermiştir.Zira atama yoluyla rektör olanların iktidarın verdıği görev ve misyonu yerine    getirmek için atandıklarını diğer üniversitelerdeki uygulamalardan biliyoruz.
 Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin 4 ocak tarihinde "KURUM DIŞI VE ATANMIŞ REKTÖR İSTEMİYORUZ" şeklinde gerçekleştirdikleri eylemde polis kampüs kapısına kelepçe vurarak,tarihe kara bir   leke  olarak geçecek bir fotoğraf ortaya çıkmıştır.Bu kelepçelenmiş kapıda verilen mesaj; üniversitelerdeki demokratik,bilmsel ve akademik eğitimi savunanlara karşı savaş ilanıdır.Zira aynı gün erken saatlerde 22 öğrenci evlerinin kapıları kırilarak gözaltına alınmıştır.
Prof. Dr. Melih Bulu’nun daha önce AKP’de birçok kez görev almış olması ve 2015’te AKP’den İstanbul 1. Bölge milletvekili aday adayı olmasınin yanında Bulu’nun kurum dışı bir öğretim görevlisi olması da ögrencilerin tepkileri arasinda ,öğrenciler ve öğretim görevlileri bu durumu haklı olarak "kayyum atama"" şeklinde ifade ediyor.
Bilinmesi gerekirki Boğaziçi Üniversitesi’ne 1980 Darbesi rejiminin hüküm sürdüğü dönemden beri ilk kez okul dışından bir rektör ataması yapıldı. TÖB SEN olarak “Akademi, ideolojiler üstü bir oluşumdur; ancak üniversite mensuplarının iradesinin hiçe sayılarak üniversitemize bir rektör atanması politiktir.Biz Boğaziçili öğrenciler olarak, üniversitemizin ilkelerine ve kültürüne binaen, üniversitemizin özerkliğinin; kişiliğine ve geçmişine bakılmaksızın tepeden atanan herhangi bir akademisyen ile değil, üniversite mensuplarının yaptığı demokratik yollarla belirlenen bir rektör seçimiyle sağlanacağını savunuyoruz,şeklinde açıklama yapan öğrencilerin ve
Üniversitemizin akademik özerkliğini, bilimsel özgürlüğünü ve demokratik değerlerini açıkça ihlal eden bu uygulamayı kabul etmiyoruz diyen Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyelerinin yanında olduğunuzu belirtmek istiyoruz.Iktidar bu tavır ve yöntemden derhal vazgeçmelidir.
Ayrıca Rektör seçimleri ile ilgili 2016 yılında Khk'lar ile yapılan düzenlemeler ve 2018'de Rektör seçiminin Cumhurbaşkanınin insiyatifine bırakılması bu tartışmaların temeli olduğundan dolayı anti demokratik olan bu uygulamalar kaldırılmalı Rektör'ün Öğretim Üyeleri tarafından seçilmesini sağlayacak yönetmelik geri gelmelidir.
TÖB SEN olarak, iktidar'ın sadık hizmetkari haline gelen rektörlere ve bu uygulamalara karşı herkesi demokratik mücadeleye davet ediyoruz.
AKADEMİ BİAT ETMEYECEK!
GÖZALTILAR SERBEST BIRAKILSIN!