• NEDEN TÖB SEN?

İşçi Sendikalarında olduğu gibi  memur sendikaları da üyelerinin özlük haklarını çalışma yaşamına ilişkin sorunlarını çözmek, üyelerinin ortak çıkarlarını ve haklarını korumak, geliştirmek için kurdukları meslek örgütüdür.Memurların sendikal hakkı 4688 sayılı sendika kanununda yasal hak olarak kabul edilmiştir.Eğitim Ve Öğretim İş Koluna bağlı kurulan sendikalar, günümüzdeki sendikal anlayışlarda olmasa da özü itibariyle diline, dinine, rengine, siyasi görüşüne bakmaksızın bütün öğretmenleri kapsayan bir kitle örgütü olmalıdır.Eğitim Sendikası, çalışanların ortak hak ve çıkarlar uğruna birliğinin ifadesidir,bu birliğin gücü bir arada duran üyelerin gücüdür.Sendika, öğretmenlerin ekonomik ve demokratik örgütlerdir.Sendika, siyasi iktidara, partilere karşı bağımsız bir örgüttür.Herhangi bir siyasi partiyle organik bir bağ kurmaz.
    Öğretmenlerin özlük,demokratik ve sosyal haklarındaki kayıpların hızla devam etmesi,iş güvencemizin elimizden alınması,soruşturmaların beceriksiz yöneticilerin iki dudağı arasından çıkacak cümleye bağlı olması ve daha birçok sayabileceğimiz sorunların yarattığı olumsuz koşullara karşı mücadelede tüm öğretmenleri bir araya getirecek bir sendikal örgütlenmeye ihtiyaç duyulmuştur.TÖB SEN’İN çıkış noktasıda bu ihtiyacın görülmesidir.
     Örgütlenme derken Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 2019 Temmuz ayı istatistiklerine göre, Türkiye'deki toplam 2 milyon 549 bin 94 memurdan 1 milyon 702 bin 644'ünün sendika üyeliği bulunuyor.Yani memurların yüzde 66.79 kısmı sendikalı.Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri, 784 bin 472 sendikalı memur sayısıyla örgütlülüğün en fazla olduğu hizmet kolu oldu.. Bu oran iyi bir oran olarak gözüksede nitelik olarak kazanımlar yerine haklarımızın giderek elimizden alındığı,güvencesizleştirildiğimiz gerçeğini değiştirmemektedir.İşte temel soru  ''nasıl bir sendika olması gerektiği'' sorusudur.Mevcut bütün sendikal örgütlenmeler kamu emekçilerinin sorunlarını çözmekten uzak olup siyasi hesapların yapıldığı,kişisel veya grupsal çıkarların ön planda tutulduğu,kararların üstten verildiği,bürokrasiye boğulmuş tabanından kopmuş örgütlenmelerdir.

• SENDİKAL ÖRGÜTLENME GEREKLİ MİDİR?

Türkiye`nin her yerinde izimiz var,en ucra köylerden tutun metropollere kadar her yerde,nerde okul varsa ordayız.Her yerde emeğimizin,alınterimizin izi var.Hepimiz farklı görüşlere inanıyor, farklı siyasi partileri destekliyoruz.Hepimizin kendine ait bir yaşantısı var.Fakat hepimizin ortak bir noktası var:Yaşamak için çalışmak zorundayızEmeğimiz tek gücümüzdür ve önemli bir güçtür.Bizler hayatımızı yalnızca ücretle kazanıyoruz.
DERTLERİMİZ AYNI,SORUNLARIMIZ ORTAK

1. -İŞ GÜVENCEMİZİ İSTİYORUZ...
  2. -MAAŞLARIMIZ İYİLEŞTİRİLSİN İSTİYORUZ..
  3. -ÇALIŞMA KOŞULLARIMIZ DÜZELTİLSİN,MOBİNG OLMASIN  İSTİYORUZ..