HATAY ANTAKYA’DA MESLEK LİSESİNE YAPILAN BASKIN’I ŞİDDETLE KINIYORUZ.

Hatay Antakya ilçesinde bulunan bir Meslek Lisesini  basıp öğretmenlerle tartışan kendilerini Ülkü Ocakları'na mensup olduklarını belirten bir grubun bu eylemi kabul edilemez.Okulların güvenliğinin tartışıldığı bir dönemde üstelik öğretmenlere yönelik saldırıların arttığı bir dönemde başta İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere İlçe Milli Eğitim müdürlüğünün,kaymakamlık ve valiliğin kısaca tüm yetkililerin  bu okul basma olayına karşı net bir tavır koymalarını bekliyor,göreve davet ediyoruz.

07.10.2021 Perşembe günü okula yönelik baskın şöyle gelişmiştir. Kendilerini  Hatay ve  Antakya ülkü ocakları teşkilatlarından geldiklerini söyleyen şahıslar okula arabalarla hızla giriş yaparak, mafyatik tavırlarla okula gelmiş “Okulda teşkilatında öğrencilerin olduğunu bu öğrencilere idare tarafından tutanak tutulduğunu belirterek teşkilatlarında bulunan öğrencilere yönelik tutanak tutulamayacağını ifade ederek bu tutanağı tutan idarecilerle görüşmek istediklerini belirtmişlerdir.Nöbetçi olan üyemiz okullarımızda bu tür teşkilatların ve teşkilat diye adlandırılacak yapılarda öğrencilerin bulunamayacağını öğrencilerin görevinin öğrencilik olduğunu belirtmesi üzerine üyemiz ile tartışmaya girmişlerdir.Üyemiz ile tartıştıkları sırada, söz konusu şahıslar öğrencilere yüksek sesle  yanlarında durup sınıfa geçmemeleri konusunda direktifler vermiş, içeri zili çaldığında öğrencileri sınıflara geçirmeye çalışan nöbetçi öğretmenlere “şahıslardan biri burada sizin değil, benim sözüm geçer. Onlar ben ne dersem onu yaparlar.Sizi dinlemezler bizi dinlerler” şeklinde ifade kullanmıştır.

Üyemiz Milli Eğitim Bakanlığının pandemi döneminde okullarda  hassasiyet gösterilmesi konusunda direktiflerini yerine getirmeye çalışmıştır.TÖB SEN olarak kim olursa olsun,hangi gurupta olursa olsun ,hangi siyasi teşkilattan olursa olsun  Pandemi döneminde , öğrencilerimizin ve toplum sağlığının korunması amacıyla okul bahçelerine velilerin bile alınmadığı dönemde, okulla hiçbir ilgisi olmayan kişilerin biz şuyuz buyuz diyerek okulun içine girmelerini,okullarımızda kaos ortamı yaratmasını, okulda bulunan görevlilerin görevlerini yapmasını engellemesini, öğretmenlere yönelik saygısızlığı ve tehditkarlığı kabul etmediğimizi belirtir ve bu durumu  şiddetle kınıyoruz.

Ayrıca olay sırasında emniyete haber verilmesi üzerine emniyet mensuplarının öğretmenlere şikayetiniz var mı? şeklinde soru sorulmuş olması bir talihsizliktir.Kamusal alana yapılan bu saldırı üstelik okul gibi hassas bir kuruma yapılmışsa bunu yapan fail durumuna düşer ve şikayet olmaksızın bu kamusal bir olay olması neticesinde emniyet mensupları direk müdahale eder.Burda şikayet aranmaz.

Bilinmesini isteriz ki bu okula yönelik yapılmış bu saldırıyı çete zihniyetiyle davranan kişilerden kaynaklı olduğu nettir.Bizler kim yaparsa yapsın siyasi yapısına bakmaksızın bu davranışların karşısındayız.Üyemizin okulu,idarecileri ve öğrencileri sahiplanmasini takdirle karşılıyoruz.Başka zaman veya başka yerde bu vakaların tekrar yaşanmaması için yetkililerin derhal bu olaya el atmasını istiyoruz.Olay savcılığa intikal etmiş olup yetkililerin bu konuda müdahil olmalarını talep ediyoruz.

TÖB SEN olarak bizler ;Okullarımızın bu tür olaylarla değil, akademik,kültürel,sosyal ve bilimsel çalışmalarla ilgili yaptıkları güzel çalışmalarla anılmasını istiyoruz, özellikle üretim ile anılan ve yaptığı işlerle Türkiyede bir isim haline gelen okulumuzun ismini yaptıkları çalışmalardan dolayı hassas davranarak vermiyoruz.Zaten yetkililer olaydan haberdardır.Okula yapılan baskını kınıyor, baskınla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzü ve Valiliğimizi göreve davet ediyor, şiddet ile beslenen çete bu , mafya tarzı uygulamanın sorumluları hakkında nasıl bir işlem yapılacağı konusunda konunun takipçisi olduğumuzu belirtiriz.Ayrıca Eğitimci kimliğiyle şiddet’e karşı şiddete başvurmadan konuyu izah etmeye çalışan üyemizin davranışını bir kez daha takdir ettiğimizi belirterek yanında olduğumuzun belinmesini isteriz.