BASINA VE KAMUOYUNA

Cemal KARTAL Uydurma suçlamalarla yargılanıyor.Cemal Kartal Yalnız Değildir!

Cemal KARTAL Öğretmenlik mesleğindeki başarılarının yanında hayatını öğrencilere adamış, laik bilimsel eğitim mücadelesinde yerini almış aydın bir öğretmendir.. Okulundaki velilerin beğenisini ve takdirini toplamış bir öğretmendir.

Aydın demokrat kamu emekçilerine yönelik komplolar,saldırılar son günlerde özellikle ilimizde hoyratça devam etmektedir.Üstelik saldırılar mesnetsiz,kopyala yapıştır zihniyetiyle hazırlanarak yapılmaktadır. Öğretmen Cemal Kartal’a yapılan suçlamalar;Son yıllarda aydın demokrat öğretmenlere yönelik yapılan komplolardan sadece bir tanesi.Üstelik Cemal Kartal’a yapılan komplo filmleri aratmayacak cinsten.

Arkadaşımıza yapılan suçlamalar AKP aleyhinde siyasi konuşmalar yapmak ,Cumhurbaşkanına hakaret,Suriyeli sığınmacıların sınavsız üniversiteye yerleşmelerini eleştiren konuşmalar yapmak ve daha birçok dayanaksız ve mesnetsiz suçlamalar.

Üstelik bu suçlamaların dayanağı Hatay Milli Eğitim Müdürlüğüne gelen ‘’isimsiz,imzasız bir mektup’’.Evet yanlış duymadınız imzasız,isimsiz mektup.

2017 yılında Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğüne geldiği söylenen mektuptan hemen sonra ivedilikle! 06.11.2017 tarihinde jet hızıyla Hatay MEM bir soruşturma açmış ve soruşturma başlar başlamaz Cemal Kartal açığa alınmıştır.Bu süreçte kamuoyunun baskısına direnemeyen Hatay MEM teftiş Kurulu Cemal KARTAL’ı başka ilçede olmak üzere iş yeri değiştirme uygulamasını yapmıştır.Teftiş Kurulu adete bir infaz kurulu gibi davranarak Cemal KARTAL’a ayrıca kademe durdurma cezası vermiştir.Somut olmayan iddiaların soruşturmasında Teftiş Kurulu önceden hazırlanmış sorulara sınıflardan seçtiği öğrencilerden sadece evet /hayır şeklinde cevap vermeleri istenmiş ve soruşturma böyle yürütülmüştür.

Hatay İl Milli Eğitim hızını durduramayıp kimi çevrelere şirin görünmek ve kendilerine ödül kapmak amacıyla 1 mektup ve onun etrafında şekillenmiş yönlendirilmiş sorulardan oluşan öğrenci ifadelerini somut bir delil şeklinde gösterip 08.11.207  savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur yani 06.11.2017 de idari soruşturma başlamışken 2 gün sonra savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlardır.Bu tavır bu soruşturmanın önceden organize edilmiş bir komplo olduğunu bize göstermektedir.

Milli Eğitim’in yönlendirmelerle demokrat,aydın,çağdaş kimliğe sahip öğretmenleri sindirme politikasını yürüttüğünü görüyor ve biliyoruz.Bu saldırılar aynı zamanda laik,bilimsel eğitimi savunan öğretmenlere yönelik bir saldırıdır.

Arkadaşımız Cemal KARTAL’ın 1.duruşması Hatay 7.Asliye Ceza Mahkemesinde 02.12.2020 Çarşamba günü yapılacaktır.Bu yargılama sürecinin mahkeme heyetinin adil yargılama yapması durumunda beraatle sonuçlanacağına inanıyoruz.

Okulunda işini layıkıyla yerine getiren öğrencilere karşı sorumluluğu konusunda takdir edilen öğretmen Cemal KARTAL’a yapılan bu komplonun karşısında mücadele edeceğimizi belirtir.Kamuoyunu ve basını bu konuda duyarlılığa davet ediyoruz.

TÜM ÖĞRETMENLER BİRLİĞİ SENDİKASI MERKEZ YÜRÜTME KURULU ADINA

ÖRGÜTLENME SEKRETERİ HİZAM HASIRCI